flour glueDe lijm op basis van zetmeel (bloem) wordt nog steeds veel gebruikt voor commerciële toepassingen of lijmen thuis doen.
Het maken van een lijm gemaakt van meel en gebruikt om een vlieger te maken is een leuke en informatieve activiteiten.

Het maken van de bloem lijm:

Meng in een pan een halve teacupful bloem en een teacupful van water tot een pasta wordt verkregen.

Het is ook mogelijk om toe te voegen:

Breng aan de kook terwijl langzaam mengen, bij voorkeur met een keuken garde, totdat een viskeuze pasta wordt verkregen zonder klontjes.

Indikken of om de lijm meer liquide te maken, respectievelijk verhoging van het bedrag van bloem of water. U kunt ook meer bloem toe te voegen tijdens het koken, maar vermengd met wat koud water anders zullen er klontjes. De verhoudingsgetallen in staat lijm met de consistentie van yoghurt, die relatief vloeistof.

De lijm zal voor maximaal een of twee dagen in een gesloten container (Tupperware) en in de koelkast. Na die tijd, zullen bacteriën en schimmels verspreiden waardoor de lijm onbruikbaar. De fermentatie kan worden voorkomen met een paar druppels bittere amandelolie.

Tijdens de jaren '70 amandelolie is witte lijm toegevoegd aan de vreugde van de kinderen, die de smaak genoten. Sommigen van ons kunnen herinneren zich nog de karakteristieke geur en smaak!

► Maak een vlieger met meel lijm gelijmd