homepage Science100

 

 

Deze sectie op de wetenschap is gewijd aan een breder begrip van hoe lijm en kit zijn gemaakt te voorzien , de voorzorgsmaatregelen men moet nemen en links naar verdere informatie.

 


Geschiedenis
: Het gebruik van lijm en kit gaat terug tot duizenden jaren geleden, maar de natuur was er eerst. Lees het historische gedeelte en ontdek hoe u uw eigen lijmen kan maken , net als de Neanderthalers.

 


Veiligheid
: Lijmen en kitten zijn veilig te gebruiken bij het volgen van instructies. Het gedeelte over de gezondheid, de veiligheid en het milieu zal u een inzicht waarom minimale voorzorgsmaatregelen nodig zijn om mogelijke problemen te voorkomen geven.

► VEILIGHEID, GEZONDHEID EN MILIEU

 


Wetenschap & Technologie
: Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige materialen plakken en waarom andere niet ? Deze sectie is iets meer technisch, maar probeert uit te leggen in begrijpelijke taal hoe lijm en kit werken.

► INZICHT HECHTING

► MAAK UW LIJMEN

► CATEGORIEËN VAN KLEEFSTOFFEN EN AFDICHTINGSMIDDELEN

► HISTORISCHE LIJMEN FORMULARIUM

► BEROEMDE GEVALLEN

 


Uitleg
: De technisch uitgedaagd zal de betekenis van een aantal van de meer gespecialiseerde termen die u in dit gedeelte.

► VERKLARENDE WOORDENLIJST

 


Links
: Voor de nieuwsgierigen , zijn er andere bronnen van informatie over lijmen. De beheerders van deze site nemen geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van andere websites . Als u vindt dat sommige van de links zijn verouderd , neem dan contact op met de beheerders.

► HANDIGE LINKS