Selecteer uw taal

ABS

ABS is een thermoplastisch polymeer vervaardigd uit acrylonitril ( CH2 = CH - CN ) , butadieen ( CH2 = CH - CH = CH2 ) en styreen ( CH2 = CH - C6H5 ) . Het wordt gebruikt om vormdelen te maken met een hoge slagvastheid .

Acryl
Term gebruikt om een ​​polymeer gemaakt van acrylaten en / of methacrylaten karakteriseren , in het algemeen in water dispersie . Acryl polymeren is bekend dat goede aging eigenschappen en lage vergeling hebben . Ze worden ook gebruikt als bindmiddelen in verven .

Aceton
Aceton is een vluchtige en brandbare oplosmiddel met een sterke geur , met goede ontvettende eigenschappen . De chemische formule CH3 - CO - CH3 .

Afdichtmiddel ( van de ASC - CATIA - FEICA kleefstoffen en afdichtingsmiddelen Indeling Manual, 2012 Ed . )
Een afdichtmiddel is een zacht , buigzaam materiaal dat wordt gebruikt om scheuren of gewrichten waar structurele sterkte niet vereist dichten . Het afdichtmiddel aanvankelijk een vloeistof of semi - vloeistof of als alternatief warm aangebrachte , geplaatst tussen twee tegengestelde vast materiaal vast wordt zelf ( door oplosmiddel verdamping , chemische reactie of beide) , en bindt aan het oppervlak waarop het wordt aangebracht . Zo, het gezamenlijke beweging herbergt zonder hechtingsverlies . De kit doel is om overmatige absorptie van water , penetratie van andere vloeistoffen , gasvormige stoffen of deeltjes in de lucht te voorkomen . Een kit heeft de lijm en cohesieve eigenschappen om een ​​permanente afdichting te vormen .

Caseïne
Melkeiwit . Het is de fractie van melk die een huid vormt wanneer het wordt verwarmd of gekookt .

Cellulose
In water onoplosbare natuurlijk polymeer in planten . Het is gemaakt van een keten van suikers ( de herhalende eenheid ẞ - D - glucose ) . Cellulose kan chemisch worden gemodificeerd om het in water oplosbaar , bijvoorbeeld hechtmiddelen voor behang . Cellulose is het hoofdbestanddeel van planten.

Cement ( van de Free Dictionary )
a. Een bouwmateriaal gemaakt door het malen gecalcineerde kalksteen en klei tot een fijn poeder, dat kan worden gemengd met water en uitgegoten als een vaste massa of als een ingrediënt in het maken van mortel of beton .
b . Een stof die verhardt om als kleefstof , lijm .

Cohesie
Interne weerstand te mislukken onder externe kracht . Draagt ​​bij aan het behoud van de integriteit van een obligatie .

Contact Adhesive
Een kleefstof die meestal eerst aan beide zijden van objecten aan te brengen met elkaar . Na een korte droogtijd , de objecten vormen een sterke band bij elkaar gedrukt met licht tot matig van kracht .

Corona (Behandeling )
Proces "koude verbranding " bestaat uit het blootstellen van een polymeer oppervlak voor een fractie van een seconde tot een elektrisch geïoniseerd gas . Oppervlakkige oxidatie van het polymeer verhoogt de oppervlaktespanning waardoor het gemakkelijker te bevochtigen en dus de hechting op lijmen , verven en inkten .

Cyanoacrylaat
Methyl cyanoacrylaat ( CH2 = C ( CN ) - CO - O - CH3 ) heeft de eigenschap zeer snel polymeriseren door een kationisch mechanisme bij aanwezigheid van vocht . Het is de belangrijkste component van cyanoacrylaatlijmen .

Emulsie
Zeer fijne dispersie van een vloeistof in een andere vloeistof onoplosbaar , gestabiliseerd met een oppervlak - actief middel ( surfactant ) . Het oppervlakte bevindt aan het vloeistof / vloeistof grensvlak voorkomen de minder dichte vloeistof van bovendrijven . Bijvoorbeeld , mosterd 's oppervlakteactieve eigenschappen helpen olie emulgeren in azijn . Melk en hevea latex zijn voorbeelden van natuurlijke afgeleide emulsies .

Epoxy
Term gebruikt om de chemische stoffen die CH2OCH - groepen te definiëren. Epoxyharsen reageren met amine- groepen vormen hoog cohesieve polymere netwerken . In twee - componenten epoxy lijm , wordt de epoxyhars gemengd met een gelijke hoeveelheid amine bevattende hars .

Ethyleen
Brandbaar gas met zoete geur gebruikt als grondstof in de chemische industrie , bijvoorbeeld bij de vervaardiging van EVA of etheen - vinylacetaatcopolymeer . Dit gas wordt ook in de natuur en dient om fruit rijpen .

Fungicide
Fungiciden worden toegevoegd aan de kit gebruikt in natte of vochtige omgevingen om de oppervlakkige schimmelvorming te voorkomen .

Hot Melt
Een kleefstof in vaste toestand bij kamertemperatuur , die wordt omgezet in een vloeistof door verhitting tijdens het aanbrengen en vervolgens weer vast wordt bij afkoeling .

Katalyse
Term gebruikt om de voorwaarden waaronder een chemische reactie wordt versneld ( zoals in een reactieve lijm ) onder soortgelijke omstandigheden temperatuur definiëren . Heterogene katalyse maakt gebruik van actieve oppervlakken terwijl homogene katalyse maakt gebruik van een katalysator opgelost in het reactieve mengsel . Lijmen en afdichtingsmiddelen gebruiken vaak homogene katalysatoren. Bijvoorbeeld , siliconen bevatten een kleine hoeveelheid tinderivaten de reactie met vocht versnellen .

Kationische
Term gebruikt om chemische groepen dragen positieve ladingen in moleculen te karakteriseren . Om elektrische neutraliteit te waarborgen , zijn de moleculen in de aanwezigheid van anionen van gelijke lading . De aantrekkingskracht tussen tegengestelde ladingen vergemakkelijkt hechting op minerale ondergronden zoals tanden bijvoorbeeld .

Kleefstof ( van het ASC - CATIA - FEICA kleefstoffen en afdichtingsmiddelen Indeling Manual, 2012 Ed . )
Een kleefstof is een verbinding die voldoet of obligaties twee of meer substraten samen . Lijmen kan afkomstig zijn van natuurlijke of synthetische bronnen . Adhesive is een algemene term en omvat onder andere cement , lijm , slijm , en plakken. Al deze termen worden vaak door elkaar gebruikt .

Kleverigheid
De kracht nodig afzonderlijke objecten voorzien van kleefstof onmiddellijk na contact .

Lijm
Een kleverige vloeibaar preparaat gebruikt om objecten aan te brengen op elkaar .

Methyl Cellulose
Een in water dispergeerbare derivaat van cellulose , vaak gebruikt in hechtmiddelen voor behan

Neopreen
Neopreen is een merk van DuPont sinds 1931 . Het is het eerste synthetische rubber . Het is gemaakt in oplossing of emulsie chloropreen met formule CH2 = CH - CCl = CH2 .

Open tijd
Zie Working Time

Oppervlakteactieve
Stof die in staat het waarborgen van de verenigbaarheid met water van een onoplosbare hydrofobe stof . Oppervlakteactieve stoffen in detergentia werken door het optillen en door dispersie van het oppervlak vuil .

Pasta
Een dikke vloeibaar preparaat gebruikt om voorwerpen aan te brengen op elkaar als het hechtende eigenschappen .

Polyethyleen
Een thermoplastisch polymeer vervaardigd uit ethyleen , een gas met formule CH2 = CH2 . Polyetheen wordt gewoonlijk gemaakt in films en wordt gebruikt om zakken te maken . Het oppervlak heeft een lage oppervlaktespanning is gewoonlijk moeilijk te lijmen . Een Corona behandeling verhoogt de oppervlakte-activiteit en verbetert de hechting .

Polypropyleen
Een thermoplastisch polymeer gemaakt van propyleen , een gas met formule CH2 = CH - CH3 . Polypropyleen heeft een lage oppervlaktespanning waardoor het moeilijk te lijmen tenzij speciale oppervlaktebehandelingen worden gebruikt , zoals Corona . Polypropyleen wordt gebruikt voor textielvezels (tapijten , touw , tassen ) te maken.

Polyurethaan
Polyurethaan harsen worden geleverd, hetzij als afgewerkte producten zoals voorgevormde isolatieschuim of preparaten die reactieve voorloper chemische groepen genoemd isocyanaten . Wanneer toegepast en in aanwezigheid van vocht , isocyanaten vormen kooldioxidegas . Het resulterende schuim expandeert daardoor bijzonder nuttig afdichten maken . In kleefstoffen , isocyanaten vormen zeer sterke chemische bindingen op sommige ondergronden zoals hout .

Polyvinylacetaat (PVA )
PVA is een polymeer gemaakt van vinylacetaat ( CH2 = CH2 - O - CO - CH3 ) , gewoonlijk in dispersie in water . Het wordt gebruikt als een cement toevoegingsmiddel en in lijmen . Vinylacetaat wordt ook gepolymeriseerd ethyleen die een copolymeer genaamd EVA ( ethyleen - vinylacetaat ) .

Polyvinylchloride ( PVC )
Chloorhoudend thermoplastisch polymeer , zeer verouderingsbestendig ( met toevoegsels ) en veel gebruikt in de bouw . Het wordt gebruikt om kozijnen maken en afvoer leidingen . Het wordt ook gebruikt om bloedzakken bruikbaar voor chirurgie maken .

Pot Life
De tijd die een reactieve lijm de viscositeit verdubbeld .
Het is een indicatie van de arbeidstijd.

Reactief Adhesive
Reactieve hechtmiddelen sterke bindingen te vormen wanneer omgezet met een externe component ( curatief , een katalysator , vocht , stof inactiverende een remmer ) of geactiveerd met een externe energiebron ( licht , warmte , straling ) .

Rolling
De operatie bestaat uit het monteren van een plaat bedekt met lijm door het passeren van een roller heen en weer of een borstel of een spons om de randen , om ingesloten lucht te verwijderen .

Samenstelling
Een verbinding is een mengsel van verscheidene chemische stoffen uit synthetische of natuurlijke bronnen afgestemd op specifieke toepassingen . Het wordt door elkaar gebruikt met de termen " formulering " , " mengsel " of " voorbereiding " .

Silicone
Siliconen zijn semi - anorganische polymeren die een silicium atoom in de ruggengraat . Hun algemene formule is - ( SiO2 - O) n - . Afhankelijk van hun gebruik worden siliconen verkocht hetzij als eindproducten zoals keukengerei of afdichtingen , zoals emulsies ( haarverzorgingsproducten ) of als gevormde - in-use bereidingen zoals afdichtingsmiddelen of tandheelkundige schimmel producten . Siliconen zijn goed bestand tegen veroudering, maar hun lage oppervlaktespanning maakt ze moeilijk te schilderen of te lijmen . Echter , siliconen lijmen zijn zeer effectief in sommige gevallen .

Slijm ( uit de vrije encyclopedie )
a. geven diverse , meestal vloeibare preparaten van gom , lijm of dergelijke , gebruikt als kleefstof.
b . een gummy of geleiachtige stof die in planten.

Structurele lijmen
Structurele hechtmiddelen zijn meestal in staat om dragende constructies , en vaak sterker zijn dan de substraten gebonden .

Tijd instellen
Stel is de tijd die nodig is om een aanvaardbare binding wanneer twee of meer substraten worden gecombineerd met een hechtmiddel te vormen.

Uitharding
De chemische reactie die plaatsvindt in een reactieve lijm.

 

Verlijming (volgens EN 204)

D1: voor gebruik in droge en gematigde binnenklimaten: onder andere binnenmeubilair

D2: interieur met af en toe kans op korte inwerking van aflopend water of condens en/of een tijdelijke hoge luchtvochtigheid waarbij het vochtpercentage in het hout van het basismateriaal maximaal 18% is. Onder andere badkamermeubelen.

D3: interieur met regelmatige kans op korte inwerking van aflopend water of condens en/of een langdurige inwerking van hoge luchtvochtigheid, exterieur verlijming op plaatsen die tegen weersinvloeden beschermd zijn. Onder andere afdaken.

D4 : interieur met zeer regelmatige inwerking van aflopend water of condens. Exterieur waar weersinvloeden een rol spelen, maar met de juiste oppervlaktebescherming. Onder andere meubilair voor buiten.

 

Voorbereiding
Een mengsel van natuurlijke en / of synthetische chemische stoffen . Dit mengsel wordt bereid volgens een formule .

Working Time of Open Tijd
Werktijd is de tijd waarna een reactieve lijm kan niet meer worden gebruikt. Pot-life is een goede indicatie van de arbeidstijd.
Open tijd is de tijd na aanbrengen van de lijm waarbinnen een bruikbare binding kan worden gemaakt . Veel factoren hebben invloed geopend en houdbaarheid , zoals temperatuur , substraat , lijm , en de hoeveelheid lijm aangebracht .